ביטוח חיים או בשמו הנוסף, ביטוח למקרה מוות או ביטוח ריסק. מדובר בביטוח שמעניק רשת ביטחון כלכלית לקרובים שלנו או למי שנתמך על ידנו, כי הוא מבטיח שאם חלילה נלך לעולמנו, יורשינו או המוטבים שבחרנו יקבלו את סכום הביטוח שרכשנו.
ביטוח חיים הוא ביטוח מסוג פיצוי. המשמעות היא שבמקרה של פטירת המבוטח (העומדת בתנאי הפוליסה), היורשים או המוטבים של המבוטח יקבלו את סכום הביטוח שרכש. עם ההצטרפות לפוליסת ביטוח חיים המועמד לביטוח נדרש למלא הצהרת בריאות ושאלונים נוספים על אורח חייו. חשוב לענות בכנות על השאלונים שנשאלים כיוון שהמצב הבריאותי ואורח החיים (כמו למשל עיסוק, ספורט אתגרי או פעילויות אחרות שמעמידות את המבוטח בסיכון גבוה יותר) ישפיעו על גובה הפרמיה שיידרש לשלם ולעתים אף על ההחלטה של חברת הביטוח האם לבטח אותו או לא.
ביטוח חיים הוא לא תוכנית חיסכון. כספי הפרמיה לא נצברים ואין העברה של יתרות משנה לשנה. המשמעות היא שאם לא אירע מקרה ביטוח ולא הוגשה תביעה במהלך חיי הפוליסה, כספי הפרמיה ששולמו במהלך השנים לא יוחזרו.
בביטוח חיים ניתן לקבל כפל פיצוי במקרה שלמבוטח היו מספר פוליסות ביטוח חיים שונות. מי שיקבל את כספי הפיצוי של ביטוח החיים הם המוטבים שמונו לפוליסה. אם לא מונו מוטבים, אלו יהיו היורשים על-פי חוק. בכל שלב ניתן לשנות את המוטבים בפוליסה (להוסיף או לגרוע מוטבים) ואת אופן חלוקת סכום הביטוח ביניהם (ניתן לחלק באופן שווה או שונה), באמצעות הודעה מתאימה לחברה. בכל שלב במהלך תקופת הביטוח ניתן גם לשנות את סכום הפיצוי שרכשתם (להקטין או להגדיל – בכפוף להליך חיתום, בהתאם לשינויים שחלו בחייכם), וכך גם להשפיע על גובה הפרמיה וההוצאה החודשית שלכם על ביטוח.
גובה הפרמיה החודשית נקבע לפי תוחלת החיים והסיכון שחברת הביטוח לוקחת, לכן, מומלץ לבדוק את התעריפים מעת לעת ולבחון את הפרמיה בהתאם לחברות ביטוח נוספות בשוק. המחיר משתנה משנה לשנה. כמו כן, ביטוחי החיים מסתיימים עם הגיעו של המבוטח לגיל 75 או עד גיל 80 תלוי בחברה המבטחת.
תחת הקטגוריה של ביטוחי החיים קיימים גם ביטוחי אבדן כושר עבודה. שימו לב, מדובר בכיסוי שונה בתכליתו. למעבר להסבר על ביטוח אובדן כושר עבודה לחצו כאן
© כל הזכויות שמורות לחברת אינפיניטי ביטוח ופיננסים